Engasjer deg

Det er mange fordeler i å engasjere seg og bli aktiv i forskjellige organisasjoner og grupper som ung.

Ikke bare bruker du ytringsfriheten din, men det er også en super mulighet til å være sosial, skaffe deg venner med samme interesse og å samle seg erfaringer som kan komme til nytte senere. Uavhengig av om du vil drive med samfunnsrelatert arbeid eller en hobby har Fredrikstad flere tilbud som kan passe deg!

Noen tilbud


Ungdomsrådet i Fredrikstad
Et ungdomsråd er ungdommers talerør overfor politikere og andre som bestemmer. Ungdomsrådet skal også gi råd til kommunen om barn og unges interesser og behov.

I Fredrikstad består ungdomsrådet av representanter fra alle ungdomsskolene, fra Frederik II, Glemmen og Greåker videregående skoler, samt fra klubbråd i Fritid i Fredrikstad (fritidsklubbene) – til sammen 17 representanter.


Ungdomsrådet har møter/treff omtrent en dag i måneden. På møtene diskuterer de aktuelle saker som gjelder barn og unge i Fredrikstad, går gjennom politiske saker som skal opp i råd og utvalg – og jobber med saker som Ungdomsrådet selv er opptatt av. Ungdomsrådet er et eget selvstendig råd, men henger naturlig sammen med elevrådene på ungdoms- og videregående skoler. Å sitte i elevråd og ungdomsråd er en fin erfaring å ha med seg, du møter andre engasjerte ungdommer – og du får en mulighet til å påvirke samfunnet rundt deg og jobbe med saker du er opptatt av. Hvis du vil sitte i elevrådet på skolen din, ta kontakt med læreren din og still til valg!


Lurer du på noe om Fredrikstad ungdomsråd, ta kontakt med Ellen Szefer ellsze@fredrikstad.kommune.no eller Erik Kruse erlikr@fredrikstad.kommune.no.

Bli frivillig?
Ønsker du å bruke litt av din tid sammen med andre og å treffe nye mennesker? Vil du være med å sette dine og andres ideer ut i livet? Frivilligsentralen er kort sagt en møteplass som formidler kontakt mellom mennesker i lokalmiljøet. "Noen trenger hjelp og andre ønsker å hjelpe"

Det finnes mange gode grunner til å være frivillig! Det er en super mulighet til å utvikle interesser og bidra til samfunnet med noe som engasjerer deg. I tillegg vil du få utvidet ditt sosiale og faglige nettverk. Du trenger ingen erfaring for å være frivillig. Andre gode fordeler er at du kan få gratis inngang til arrangementer, og du vil kunne samle masse god arbeidserfaring, attester og referanser som vil komme til nytte når du senere skal søke jobb.

Les mer om å bli frivillig her:
Fredrikstad Sentrum Frivilligsentral
Fredrikstad Øst Frivilligsentral
Fredrikstad Vest Frivilligsentral
Plankebyen frivilligsentral
Finn oppdrag fra hele landet

 

UKM Fredrikstad
Ønsker du å skape noe, møte likesinnede og utvikle talentet ditt? UKM er en møteplass for ungdom og kultur, der vi skaper noe sammen.
Her kan du vise frem det du brenner for, eller hjelpe andre å bli sett. I UKM er alle kulturelle uttrykk velkomne, enten det er sang, fotokunst, cosplay eller moderne dans. https://ukm.no/fredrikstad/Støtteordninger


Trenger du penger til et prosjekt eller din organisasjon? Det finnes flere forskjellige støtteordninger.

Tilskudd og stipend fra kommunen
Kommunen har flere tilskuddsornindger og stipend. Vi deler årlig ut kulturstipend der unge talenter prioriteres, og idrettsstipend til unge idrettsutøvere mellom 16-30 år. Retningslinjer og info om hva privatpersoner, lag og foreninger kan søke penger til fra Fredrikstad kommune finner du på tilskuddssiden til kommunen. 

 

Frifond
Frifond gir penger til dere som vil lage musikkvideo til bandet, bygge en skaterampe, arrangere et cosplay-treff, eller noe annet kult der dere bor.
For å kunne søke om støtte må dere være minst tre personer og 1/3 av dere må være under 26 år. Les mer


Drømmestipend – for unge kulturutøvere
Drømmestipendet skal være verdifull inspirasjon og et viktig bidrag til å oppfylle mange unge kulturutøveres drømmer. Les mer på www.drommestipendet.no

Stipendportalen
Stipendportalen samler alle legater, stipender, støtteordninger og fond på ett sted
Stipendportalen.no

Denne siden er driftet av Fredrikstad kommune.

Du kan besøke oss på:
Servicetorget, Rådhuset, Nygaardsgaten 14-16
1606 Fredrikstad

Politi: 02800
Legevakt: 116 117
Overgrepsmottak: 47 46 21 00

#denlilleverdensbyen
#aktivelivifredrikstad
#drømmefritid

Personvernerklæring og informasjonskapsler