Det blir UKM Fredrikstad

Selv om ting ikke er helt som normalt, blir UKM gjennomført!

Det har lenge vært tydelig at det kan bli vanskelig med arrangementer nå i vår, likevel er det også viktigere enn før at vi klarer å få til litt sosial aktivitet, samtidig som smittevern blir tatt hensyn til. Derfor har UKM i år blitt lagt opp slik at det kan gjennomføres, uansett hvilke restriksjoner som gjelder.

I år har vi fått god økonomisk støtte fra UKM Norge, som gjør at vi kan ha masse aktiviteter og workshops for ungdom under UKM. Alle kulturvirksomhetene skal også være med. Det vil bli arrangement på Fritid LittFri, Fritid Østsiden, Fritid Gressvik, Fritid Skatehallen, Kulturskolen og St.Croix. Biblioteket og kinoen er også med, men det skal ikke være egne arrangement hos dem grunnet restriksjonene som gjelder nå om dagen.

Du finner UKM arrangementene rundt om i byen fra 12.-24. april

Sjekk ut siden her: Fredrikstad (ukm.no) og se alt som skjer. På mange av stedene er det fortsatt mulig å delta. Hvis det står at påmeldingen er stengt kan du finne kontaktperson og ta en prat.

UKM (Ung Kultur Møtes) er mange små lokale festivaler hvor ungdom kan delta med alle slags kulturuttrykk. I år er det et korona- tilpasset opplegg. Det blir ikke videresending til Fylkes- eller landsfestival. UKM Norge og Viken satser fullt på den lokale opplevelsen. Likevel ryktes det at det blir meropplevelser og alternative møteplasser etter UKM Fredrikstad. Følg med.

Hvem kan delta på UKM? Alle ungdommer 13 - 20 år kan delta på UKM. Hvis du er med i en gruppe, må halvparten av gruppa være mellom 13 og 20 år.
Du kan delta på UKM fra det året du fyller 13, og til det året du fyller 20.
Du kan bare delta på mønstringer du har tilhørighet til, altså at du bor i
kommunen/bydelen, går på skole der eller lignende. Er du usikker på om du kan delta, kan du bare spørre lokalkontaktene – de svarer deg gjerne!

Hva kan jeg delta med? Du kan delta med ALT!
Har du en hobby? Da kan du delta! Lurer du likevel på om hobbyen din
passer på UKM? Ta kontakt, så snakkes vi om det.
UKM er altså ingen typisk konsert hvis du trodde det; på UKM kan man delta med alle kulturuttrykk! Man kan også delta bak scenen, i nettredaksjonen eller som arrangør.

UKM Fredrikstad i korona-tiden: Vanligvis har vi ett stort arrangement. Det går ikke i år. Derfor har vi laget mange små arrangement rundt om i Fredrikstad. Gå inn på ukm.no/fredrikstad . Da finner du ut hvilket arrangement som passer best til deg.
Alle arrangementene, og utvalgte innslag, skal kobles sammen til en felles live stream lørdag 24. april. Vi sees :-D

Se UKM Fredrikstad